Bilskilt-tyv dømt: – Det var et eksperiment

Mann (36) gikk i mot de høye bomprisene. Han ble dømt for blant annet tyveri av bilskilt, i Oslo tingrett.
Tirsdag, 24 februar, 2015 - 14:08


Torsdag 19. februar i år ble tobarnsfaren som var siktet for fire ulike forhold, dømt. Mannen var siktet for tyveri av bilskilt, promillekjøring og oppbevaring av narkotika fra 2013. I tillegg var han siktet for oppbevaring av narkotika fra midten av januar i år.

Forenklet domsbehandling

Retten ble satt med forenklet domsbehandling fordi den siktede hadde tilstått på forhånd. Mannen innrømte straffeskyld for alle fire forholdene, og fikk dermed en mildere dom. Påtalemyndighetene hadde opprinnelig foreslått et straffeforslag på 36 dager betinget fengsel og en bot på 10 000 kr. I tillegg til tap av førerretten i 15 måneder.

Fordi promillen til siktede ikke var over 0,5 ble dommen lavere enn først foreslått. Straffen ble satt til 30 dager fengsel som skal gjøres betinget, med en prøvetid på to år. Boten falt bort, i likhet med tap av førerretten.

Dømt for fire ulike forhold

I 2013 stjal siktede skiltene til en bil for å bruke de på sitt eget kjøretøy for å unngå å betale bompenger i Oslo. Mannen er arbeidsledig og venter på penger fra NAV og forteller at han stjal bilskiltene for å protestere mot de høye bompengeprisene.

– Bompengeprisene bare stiger og stiger, så vi gjorde det som et eksperiment, forteller han til Journalen.

Samme kveld siktede stjal bilskiltene ble han stanset av politiet og tatt for å kjøre i beruset tilstand. Mens han var i arresten tok politiet seg inn i leiligheten hans og fant  metamfetamin og amfetamin. I begynnelsen av 2015 ble siktede igjen stanset av politiet hvor han ble ransaket og tatt for oppbevaring av narkotika.

Intervju med den dømte

Hør intervju med den dømte mannen etter dommen falt torsdag 19. febrauar her:

Emneord: