Ap frem i Ski – Høyre med kraftig nedgang

Ap ser ut til å bli valgets vinnere, men hvem som blir ordfører i Ski er fortsatt usikkert.
Mandag, 14 september, 2015 - 23:02


Med en femtedel av forhåndsstemmene opptalt, har Arbeiderpartiet en fremgang på 1,4 prosent fra forrige kommunevalg i Ski, og går foreløpig frem til 33,6 prosent. Det styrende partiet Høyre har en kraftig nedgang på 3,9 prosent.

– Disse tallene er veldig positive for oss. Dette gir optimisme, sier Vetle Bo Saga fra Ap.

Pensjonistpartiet og MDG størst fremgang

FrP, SV og KrF opplever også en foreløpig nedgang. Pensjonistpartiet er partiet med størst fremgang på 3 prosent og er nå det fjerde største partiet i Ski kommune. Med en fremgang på 2,8 prosent ligger Miljøpartiet De Grønne an til å komme inn i kommunestyret med to representanter.

Usikkerhet rundt ny ordfører

Til tross for stor nedgang hos Høyre, blir det ikke ny ordfører dersom resultatet står seg. Blå side med Høyre, FrP, Venstre og Pensjonistpartiet har 48,3 prosent, mens rød side med Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Senterpartiet har 42,5 prosent. Det er ordfører Anne Kristine Linnestad fornøyd med.

– Resultatene er bedre enn de var i 2011, så sånn sett er jeg fornøyd. Det var større avstand mellom Arbeiderpartiet og Høyre etter forhåndsstemmene sist, sier Linnestad.

Ingenting er avgjort

– Jeg tror det blir spenning helt inn, sier Ronny Sigde fra Ap.

Han påpeker at ingenting er avgjort enda, og tror eiendomsskatten er avgjørende for hva innbyggere i Ski stemmer.

Helge Underland16. kandidat for Ski Høyre. Foto: Magnus Bjørnstad.Helge Underland fra Høyre tror også at det blir spenning frem til siste stemme er talt.

– Det er et så lite antall, men de siste stemmene gjør det mer spennende enn det må være, sier han.

 

Emneord: