Arbeiderpartiet sliter i Bærum

Arbeiderpartiet gjør et brakvalg på landsbasis, men veien er lang til makten i Høyre-bastionen Bærum.
Tirsdag, 15 september, 2015 - 00:27


Da forhåndsstemmene blir talt opp, har Arbeiderpartiet en oppslutning på 34 prosentpoeng på landsbasis. I Bærum kommune har partiet derimot kun 19,6 prosentpoeng av stemmene, noe som vil si en nedgang på 1,5 prosentpoeng siden forrige valg.

– Det er kun en sjettedel av de stemmeberettigete som har stemt, og dette er ikke det endelige resultatet. Hold hodet løftet, er oppfordringen fra ordførerkandidat Kjell Maartmann-Moe. 

Egen valgvake

For første gang har Bærum Arbeiderparti en egen valgvake adskilt fra Oslo. Grunnen til at de holder en egen valgvake er ifølge partiets ordførerkandidat for å samle partivelgerne til en hyggelig kveld, og gjøre veien litt kortere for bæringene som vil samles for å følge med det spennende valget.

De er spente på hva kvelden bringer, både for Arbeiderpartiet på landsbasis, men aller mest på hva som kommer til å skje i Bærum.

– Vi har et felles mål med de andre partiene om at vi skal bytte ut Høyre-ordføreren med noen andre, og vi ønsker selvfølgelig at det skal bli en ordfører fra Arbeiderpartiet, sier Kjell Maartmann-Moe fra talerstolen.Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Kjell Maartmann-Moe, er optimistisk før valget. Foto: Silje Krosby.

Økende oppslutning siden 1999

Ved sist valg fikk Arbeiderpartiet en oppslutning på 21 prosentpoeng i Bærum. Siden 1999 har oppslutningen for Arbeiderpartiet økt for hvert kommunevalg. I år håper partiet på å kunne fortsette denne trenden, selv om meningsmålingene sier at Arbeiderpartiet kommer til å miste 2 representanter i kommunestyret ved årets valg.

– Meningsmålinger er meningsmålinger, og valg er valg, sier Maartmann-Moe kontant. De engasjerte politikerne i Bærum Arbeiderparti har fortsatt tro og håp om at partiet nok en gang skal få en god oppslutning.

Emneord: