– Det viktigste for Høyre nå, er valget i Oslo

Høyre har fått høy oppslutning blant forhåndstemmerne, men Asker Høyres partileder Kirsti Kierulf er bekymret for planene for ny E18.
Mandag, 14 september, 2015 - 23:17


Høyre fikk 48,1 prosent av forhåndsstemmene i Asker, som er et stort steg opp fra meningsmålingene. I følge meningsmålingen utført av InFact for Budstikka 12. september lå Høyre an til å få 38,4 prosent av stemmene under valget.

Bekymret

– Nå er jeg optimist, kommenterer kandidat Nina Ekren Holmen etter annonseringen av forhåndsstemmene. – Dette er jo helt utrolig hvis du tenker på hva som tidligere var anntatt, fortsetter hun.¨

Partileder Kirsti Kierulf er bekymret for hvordan valget vil påvirke planene for ny E18, en av Asker Høyres viktigste saker.

– Vi er kjempebekymret for E18. Dette kommer først og fremst ikke an på hva som skjer her i kveld, men i Oslo. Hvis Arbeiderpartiet vinner i Oslo, ryker den nye E18, sier Kierulf skuffet.

– E18 er et absolutt krav

Det er stor sannsynlighet for at Høyre må gå inn i forhandlinger med de andre borgerlige partiene etter kveldens resultater for å sikre borgerlig flertall. Kierulf ser optimistisk på kveldens utfall, og tror Høyre vil få mellom 46 og 48 prosent av stemmenes oppslutning.

Dette vil likevel være et steg tilbake fra 2011, da Høyre hadde flertall i kommunestyret med 51,9 prosent.

– Når vi går inn i forhandlinger, er E18 et absolutt krav, avslutter Kierulf.

Emneord: