Dette er viktig for Skedsmovelgerene

Vi har spurt fem skedsmosokninger hvilke saker som var viktigst for dem når de avga sin stemme i kommune- og fylkestingsvalget.
Mandag, 14 september, 2015 - 22:43


 

AnnyAnny er lojal mot partiet hun har stemt på tidligere.
Foto: Henriette Dæhli
Anny Klafstad (67) har stemt i dag, og stemte det hun pleier å stemme.

– Jeg er på venstresiden og er mot private løsninger i skole, sykehus og barnehager. Det er ikke lokale saker som har avgjort hva jeg har stemt, her har vi eiendomsskatt og det er jeg for.

 

 


Hanne-MartheHanne-Marthe har selv tantebarn i Skedsmo kommune og synes derfor skolepolitikk er viktig når hun stemmer.
Foto: Henriette Dæhli
Hanne-Marthe Vågbø Nilsen (34) er tydelig på hva som er viktig for henne.

– Det var tre ting som var viktige for meg. Eldreomsorgen er viktig fordi jeg forhåpentligvis skal dit en gang selv. Skole– og barnehagetilbudet er viktig, men det som avgjorde hva jeg stemte på er at jeg er imot søndagsåpne butikker. Jeg kan ikke fatte og begripe at nordmenn skal ha behov for å handle på søndager når butikkene er åpne så lenge ellers.

 

 

KurtKurt har selv vært politiker. Nå stemmer han på det partiet i Skedsmo som han er minst uenig i.
Foto: Henriette Dæhli
Kurt Sandman (65) er fra Sverige og stemte i Norge for første gang i dag.

– Jeg har stemt på det partiet som er blant de minst dårlige. Det er som å velge mellom pest og kolera. Politikere er politikere, jeg har vært politiker selv og vet hvordan det er. Jeg har faktisk ikke hatt tid til å følge med noe særlig, men stemme må man ta seg tid til å gjøre.

 

 

 

21230392418_3f70c461e9_o.jpgOddrun synes det er viktig å bruke stemmeretten sin i Skedsmo kommune.
Foto: Henriette Dæhli
Oddrun Vågbø (57) har stemt på et parti hun ikke har stemt på før, men er sikker på at det var det rette valget.

– Jeg har ikke lyst til at små byer som Lillestrøm skal få 20 etasjer, og jeg syns vi må ta vare på matjorda vår som det har tatt 1000 år å lage. Vi trenger den på sikt. Jeg synes også vi skal være litt mer «hands on» på eldrepolitikken enn vi er i dag. Det er ikke noen grunn til å klage på skatten vår, jeg syns det er helt ok med eiendomsskatt og formueskatt. Jeg betaler begge deler og det går så fint.

 

 

BaysangurBaysangur stemte ikke i dag, men forteller at han har stemt ved stortingsvalg tidligere.
Foto: Henriette Dæhli
Baysangur Timaev (19) har ikke stemt ved kommunevalget i år.

– Det er jo interessant hvem som skal styre, men det har ikke så mye å si for meg. Jeg er bare ikke så interessert i politikk, men jeg stemte ved stortingsvalget.

 

 

 

 

 

Emneord: