Godt valg for Arbeiderpartiet

De har vært opposisjonspartiet i kommunestyret i Asker i mange år. Likevel ser det ut til at Arbeiderpartiet på landsbasis går inn i sitt beste kommunevalg på 30 år.
Tirsdag, 15 september, 2015 - 00:46


Klikkelyder fra stiletter høres i gangene i det man går inn døra. Lokalet er dekt av rødt lys og alle menneskene er pent kledd med en rød pin på brystet. Det ligger røde roser på de hvite dukene og det er ingen tvil om hvem som skal samles her på Folkets Hus i Oslo denne mandagskvelden.

MarianneNY.jpgSatser på 11 representanter

En blid Marianne Riis-Rasmussen, ordførerkandidat fra Asker Arbeiderparti, sier at hun først og fremst ser frem til å ha en hyggelig kveld sammen med sine kollegaer.

- Vi har ligget på rundt 20 prosent hele tiden og blir veldig overrasket om vi skulle få noe under det. Følelsen min sier at vi skal klare å få elleve representanter, men vi i dag krysser vi fingrene for tolv, sier hun.

- Det har vært utrolig hyggelig å drive valgkamp i Asker i år og folk har vært veldig positive og takknemlige. I hvertfall mer enn de har vært før, sier Rasmussen og legger til at hun tror Asker er i ferd med å bli mindre blått.

Tenker å gå for grønt samarbeid

Ordførerkandidaten legger ikke skjul på at hun håper på å bli ordfører, men at hun ikke regner med at det kommer til å skje.

- Hvilke partier ser du for deg å samarbeide med hvis dere igjen blir opposisjonen i kommunestyret?

- Det vil først og fremst valgresultatet vise, men jeg har snakket med noen partier og det er partier som er naturlig for oss å samarbeide med, som for eksempel SV. Og så har vi også sett litt på det grønne, sier Marianne og smiler lurt.

amandaintervjuerNY.jpgBegeistret for engasjementet

Eirik Jacobsen Nøstvik har vært medlem i AUF i snart seks år. Selv om han tror at Høyre vinner valget i Asker, så tror han likevel at Arbeiderpartiet vil gjøre et bedre valg enn tidligere.

- Vi skal ta dem i 2019, sier Nøstvik.

Han er som Marianne Riis Rasmussen begeistret for engasjementet Askers befolkning har for AP i år. Det er det største han har sett i løpet av sine 6 år i AUF.

Knallsnart på opptelling av forhåndsstemmer

Klokken er snart ni og det er klart for første måling, nemlig forhåndsstemmene. I det nedtellingen har nådd null, er det helt stille. Så bryter det ut vill jubel idet resultatet viser at Arbeiderpartiet er i ferd med å gjøre sitt beste kommunevalg på 30 år på landsbasis. Folk klemmer hverandre, noen gråter og andre hopper i gledesrus.

- Dette er helt rått, sier Marianne Riis Rasmussen og legger til at hun er veldig spent på resten av stemmene.

 - Hvis ikke dette smitter over på Asker, så er det veldig rart, avslutter hun.

 

Emneord: