Høyre tar storeslem i Asker

Men det betyr ikke grønt kort for ny E18
Tirsdag, 15 september, 2015 - 01:25


Når 99 prosent av stemmene i Asker er talt opp, har Høyre en oppslutning på 47,7 prosent. Det er et steg tilbake fra 2011. Da hadde Høyre flertall i kommunestyret med 51,9 prosent. Ikke desto mindre vil Høyre nok en gang sitte med makten i Asker kommune, som de har gjort siden 1952.

Partileder Kirsti Kierulf er likevel bekymret for hvordan valget vil påvirke planene for ny E18, en av Asker Høyres viktigste saker.

Bekymret for E18

– Vi er kjempebekymret for E18. Dette avhenger ikke først og fremst av hva som skjer her i kveld, men hva som skjer i Oslo. Hvis Arbeiderpartiet vinner i Oslo, ryker den nye E18, sier Kierulf skuffet.

Høyre har tidligere ikke prioriert miljøpoltikk, men Kierulf forteller at Høyre nå virkelig ønsker å fokusere på miljøsaker. E18-saken er en yndet mulighet for å få gjort nettopp dette, og dette temaet er en av Asker Høyres hjertesaker. Eget bussfelt, sykkelfelt og mer eksperimentelle løsninger som vintersykkeltunnel, vil bidra til et grønnere og mer miljøvennlig Asker.

Absolutt krav

Det er stor sannsynlighet for at Høyre må gå inn i forhandlinger med de andre borgerlige partiene etter kveldens resultater for å sikre borgerlig flertall i kommunestyret.

– Når vi går inn i forhandlinger er E18 et absolutt krav, avslutter Kierulf.

I sitt partiprogram nevner Høyre at de vil sørge for kortreiste arbeidsplasser. E18-utbyggingen kan derfor virke unødvendig.

– Det er naturlig at de mange som jobber i hovedstaden skal få et kollektivt tilbud, informerer Kierulf. Likevel vil vi sørge for at det blir flere arbeidsplasser i blant annet Heggedal, Dikemark og spesielt på Billingstadsletta.

 

 

 

Emneord: