Ingen vet hvem som skal styre i Ski

Venstre og Miljøpartiet de Grønne avgjør hvem som ender opp med ordførerkjedet.
Tirsdag, 15 september, 2015 - 01:37


 

— Nå er mulighetene åpne for alle. De som satt med makten i Ski har mistet den. Selv om ikke vi ble det største partiet, tilhører vi en potensiell gruppe som kan bli største blokk likevel, sier Aps ordførerkandidat, Tuva Moflag.

Alle stemmene i Ski er telt opp. Kampen om å få flest stemmer har stått mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Høyre vant den, men har gått ned med 1,3 prosentpoeng siden forrige valg. Ap har gått ned med 0,5 prosentpoeng.

Forhandlinger avgjør

Arbeiderpartiet er avhengig av et samarbeid for å få flertall.

— Vi snakker jo stort sett med alle, men vi har signalisert at det er partiene i sentrum vi først og fremst ønsker å samarbeide med, uttaler Moflag.

Hun påpeker at muligheten for et ordførerskifte fortsatt er åpen, og at det er forhandlingene det står på. 

Høyres kampanjeleder i Ski kommune, Bjørn Olav Østeby, innser at det blir spennende forhandlinger.

— Høyre har sittet i posisjon med Frp og Pensjonistpartiet, men vi kan ikke beholde makten med den samme posisjonen, fordi det gir bare 19 mandater. Vi trenger 21 mandater for å beholde makten, forklarer Østeby.

Høyre ikke bekymret

Dagens ordfører, Anne Kristine Linnestad (H), er ikke bekymret.

— Det er alltid ”give and take”, og det kommer an på hvor mye man er villig til å gi. Det blir nok en god debatt. Jeg håper fremdeles å fortsette som ordfører, og må innrømme at jeg synes det er for ille om det største partiet ikke klarer å vinne konstituering, sier Linnestad.

Linnestad nevner samtidig at det kan være bra for demokratiet å få inn flere partier i styret.

Det endelige resultatet for neste periodes kommunestyre vil ikke være klart før 28. oktober.

Emneord: