Venstre blir det tredje største partiet i Bærum

Partiet kan gå fra fem til seks representanter i kommunestyret.
Tirsdag, 15 september, 2015 - 01:47


Valgnatten nærmer seg slutten, og førstekandidat Ole Andreas Lilloe-Olsen er storfornøyd med Bærum Venstres resultater. Partiet har gått opp 0,8 prosentpoeng fra forrige kommunevalg, og får en oppslutning på 9,9 prosentpoeng.

- Her blir det fintellingen som avgjør om vi får et mandat til i kommunestyret. Vi er svært fornøyd med at ingen av våre velgere har gått til andre partier. Dette kan også bety at Høyre vil bli avhengige av oss for å sikre flertallet sitt, forteller Lilloe-Olsen.

Stemningen var på topp når kveldens siste resultater tikket inn til Venstres valgvake i Sandvika. Foto: Pia Gellein. Spådde riktig

Ved opptellingen av forhåndsstemmene klokken 21 fikk Venstre en oppslutning på 7,7 prosentpoeng, og sto i fare for å bli forbigått av Frp i kampen om å bli det tredje største partiet i Bærum. Bærum Venstres førstekandidat fryktet ikke for resultatet.

- Vi er optimistiske så langt, og har fått større oppslutning blant forhåndsstemmene enn vi gjorde ved kommunevalget i 2011. Venstre-velgerne er kjent for å være litt sent ute med stemmene sine, fortalte Venstres førstekandidat Ole Andreas Lilloe-Olsen.

Kampen om tredjeplassen var han heller ikke redd for.

- Frp har nok fått noen stemmer på grunn av Høyres tilbakegang, men jeg har troen på at vi skal klare å beholde posisjonen som det tredje største partiet i Bærum, forteller førstekandidaten.

Lilloe-Olsen hadde rett. Mens Venstre lander på 9,9 prosentpoeng, ligger Frp nå på 7,7 prosent.

Imponert stortingspolitiker

Venstres stortingsrepresentant for Akerhus, Abid Raja, tok turen fra Venstres valgvake i Oslo for å feire med Bærum Venste. Han er imponert over innsatsen som er lagt ned i kommunen:

- Her har mange gjort en strålende jobb! Lilloe-Olsen har i lang tid jobbet for å bygge partiet opp, og ungdomspartiet har gjort en fenomenal innsats. Dette kan vi blant annet se i resultatet fra skolevalget. En oppslutning på ti prosentpoeng må man være fornøyd med, sier Raja på Venstres valgvake i Sandvika. 

Emneord: