Rasmus Hansson tar nedgang med stoisk ro

Miljøpartiet De Grønne synker på meningsmålinger, men stortingsrepresentant Rasmus Hansson mener det ikke er grunn til bekymring.

Eneste stortingspolitiker for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson. Foto: Wikipedia Commons

- Målinger rett etter et valg betyr veldig lite. Vi bruker all vår kapasitet på den nye situasjonen vi er i, med over 200 nye folkevalgte, sier Miljøpartiet De Grønnes (MDG) mannlige talsperson, Rasmus Hansson.

Ferske meningsmålinger utført av Norstat og Sentio Research for henholdsvis Vårt Land og DN. Norstat sin undersøkelse viste en nedgang på 1,8 prosentpoeng til 3,4 prosent, mens Sentios måling viste en nedgang på 1,2 prosentpoeng til 4,5 prosent.

- Vi tar det hele med stor ro. Når vi først kommer i gang og får levert politikken vi har gått til valg på, så vil folk se at vi oppnår resultater, sier Hansson.

Han peker også på at de er et relativt fersk parti sett i lys av de andre politiske partiene.

- Jeg tror nedgangen skyldes at vi har måttet finne vår plass i kommunestyrer og fylkesting rundt om i landet. Mange av de andre partiene har hatt mer kapasitet og erfaring til å posisjonere seg enn oss, sier Rasmus Hansson.

Johannes BerghMDG har hatt en veksperiode en leger tid, og møter nå litt motbør, sier forsker, Johannes Bergh. Foto:PrivatIkke sikre tall

- Det er såpass små endringer at jeg tror ikke vi skal være sikre på at det har skjedd mye. Men det kan tyde på at det har vært en nedgang, sier Johannes Bergh, forsker ved Institutt for samfunnsforskning.

Bergh understreker at det rett og slett ikke er sikkert at tallene viser noe reelt. Men det er alltid mulig å spekulere, legger han til.

- De har hatt en veksperiode en god stund, og møter nå litt motbør, tilføyer Bergh.

Mediebråk

MDG har de siste ukene vært mye kritisert i media. Blant annet gikk Fredrik Hauge, leder i Bellona, hardt ut mot dem. Han mente at MDG sto i fare for å gjøre miljøpolitikk upopulært.

- Vi er midt inne i en periode hvor vi får en masse, mer eller mindre, velbegrunnet kjeft i media, bekrefter Rasmus Hansson.

- Mesteparten av kritikken er dårlig begrunnet. For eksempel det voldsomme ståket om bilfritt Oslo sentrum. Et raskt økende antall politikere, media og andre ser jo nå at det er en veldig god ting, svarer Hansson.

Han kjenner seg ikke igjen i kritkken fra Fredrik Hauge og viser til at flere sier at bilfritt sentrum kan være et godt klimatiltak.

- Jeg tenker at når Aftenposten på lederplass sier at bilfri bykjerne er en god ide, og Adressa med flere sier det samme, så er det kanskje Hauge, og ikke MDG, som har et lite problem i og med at han sier det motsatte, kommenter Rasmus Hansson.