3500 i hotell-streik

Ingen løsning i sikte
Mandag, 25 april, 2016 - 13:47


Etter en mislykket forhandling ble streiken i hotell- og restaurantbransjen et faktum. Selv om meklingen mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet gikk 11 timer på overtid, ble ikke partene enige om noen løsning, meldte Fellesforbundet sist lørdag. Søndag morgen ble 3500 medlemmer tatt ut i streik rundt om i landet.

Ingen ny avtale

Forhandlingene gikk blant annet ut på å innføre en ny riksavtale om kvelds-, natt- og helgetillegg, og retten til lokale lønnsforhandlinger for hotell-, restaurant- og kantineansatte. Listene på Fellesforbundet sine sider viser at over 350 bedrifter er landet av streiken. Forhandlingsleder i NHO Reiseliv, Jostein Hansen, uttalte til NRK at partene ikke har planer om å møtes til videre diskusjon.

Villig til å ta ut flere i streik

Leder i Fellesforbundet i LO, Jørn Eggum, fortalte til NRK at om streiken blir trappet opp, vil den påvirke større deler av landet. Foreløpig har bedrifter i Buskerud, Hordaland, Nordland, Oslo, Sør-Trøndelag og Vestfold blitt rammet av streiken, men Eggum forteller at de er klare for en langvarig konflikt.

Hotellnæringen i Oslo har blitt rammet kraftig:

Emneord: