Edward Snowden saksøker Norge

Amerikaneren går til sak mot den norske stat fordi han ikke får slippe inn i landet uten garanti for at han ikke blir utlevert til USA.
Torsdag, 21 april, 2016 - 15:38


Edward Snowden saksøker den norske staten for å få rettslig fastslått at Norge ikke har adgang til å utlevere ham til USA. Det opplyser styreleder i Norsk PEN, William Nygaard, til Dagbladet.

Norsk PEN har tildelt Ossietzkyprisen for 2016 for hans arbeid for ytringsfriheten. PEN har invitert Edward Snowden til Oslo for å motta prisen 18. november. Snowden har skrevet i en pressemelding at han har et sterkt ønske om å komme til Norge for å motta prisen personlig.

Snowden avslørte hvordan amerikanske myndigheter overvåket statsledere i deres samarbeidsland og sine egne borgere. Rettsvesenet i USA har tidligere sagt at overvåkning er ulovilig, men Snowden kan likevel bli straffeforfulgt dersom han drar tilbake til USA.

Emneord: