Frp vil fornye seg

Frp forbereder seg til helgens landsmøte ved Gardermoen i Akershus.
Tirsdag, 19 april, 2016 - 12:32


Førstkommende helg samles Frp-ere fra hele landet til landsmøte. Under trirsdagens pressekonferanse brukte partileder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg stadig ordene «fornyelse» og «fremtiden».

– Dette er forløperen til starten på prosessen frem mot 2017, og vi gleder oss til dette. Samtidig tror jeg det blir stilt store krav til Frp nå om å fornye seg litt, fortalte Sandberg.

Jensen sa seg også enig i at det er behov for opprydning og fornyelse på områder der de mener at partiet allerede har gjort mye.

Ifølge Jensen vil eldrepolitikken, som lenge har vært en av Frps fanesaker, være et av hovedtemaene under helgens landsmøte.  

– Det blir stadig flere eldre. Mange ønsker å bo hjemme lenger, og da gjelder det å skape trygghet og tilbud for dette, sa partilederen.

– Du kan bruke pisk eller gulrot

På spørsmål om det grønne skiftet og partiets miljøpolitikk, ble det fastholdt at det er forurenseren som skal betale.

– Du kan bruke pisk eller du kan bruke gulrot. Vi er gjennomgående mer interessert i gulroten, for da får du folk til å spille på samme lag, fortalte Jensen.

– Vi holder fast ved prinsippet til Frp, som er at forurenser skal betale. Hvis vi skal være treffsikre på dette politisk, må vi ta inn over oss uavhengig forskning om at forurenser må betale. Og dette finnes det mye forskning på, sa Sandberg.

Positive målinger

Den siste tiden har Frp gått frem på flere meningsmålinger. Verken Jensen eller Sandberg la skjul på at dette er motiverende, men understreker likevel at positive målinger ikke betyr seier ved valget i 2017.

– Det handler om at vi er tydelige og at vi innfrir mye av det vi har sagt til velgerne at vi skal gjøre. Vi har vært ærlige om nederlagene våre, men ikke dyrket dem. Vi har sakte, men sikkert gjennomført ting vi har lovet gjennom flere år. Det som er interessant er å se hvordan dette bildet endrer seg frem mot valget. Det er én ting som teller, og det er valget i 2017, slo Jensen fast.

– Vi har et demokratisk problem

Sandberg påpekte en annen faktor som han mener har vært avgjørende for den positive fremgangen partiet nå opplever.

– Vi skal ikke legge skjul på at innvandringsdebatten har gitt oss tillegg. Det viser seg at vi både har hatt rett historisk og at vi har handlet under det som har oppstått. Jeg tror vi også får et tillegg nå fordi vi var så nederlagsdømt til å begynne med i denne saken.

Sandberg mener likevel at det en annen faktor som vil være avgjørende frem mot valget i 2017.

– Hvis vi skal få et reelt og godt resultat i 2017, må vi få folk til å stemme. At så få folk går og stemmer, er et demokratisk problem. Vi må skape en interesse der ute slik at folk strømmer inn i stemmelokalene i 2017.

Emneord: