NTB frykter ikke BylineMe

Nyhetsredaktøren i NTB skremmes ikke av den nye plattformen BylineMe.
Mandag, 4 april, 2016 - 11:43


- BylineMe er ikke en redaksjon på lik linje som oss, sier Bjellaanes.

Han mener at det fortsatt krever en sterk og tilstedeværende redaksjon der folk samarbeider, for at forretningsmodellen til BylineMe skal være en trussel for NTBs profil.

Les også: Nå blir journalistikken med i delingsøkonomien

 Likevel så ser han ikke bort i fra at det kan påvirke byrået i fremtiden.
 - Alt som skjer der ute påvirker alle som driver med journalistikk og publisering i en eller annen grad, sier nyhetsredaktøren.

Enig i at publisisten har det etiske ansvaret

Entusiastiske gründereJo Hansæl og Peter Raaum på sitt kontor i Oslo- Det kan være en utfordring for den tradisjonelle og organiserte journalistikken slik vi kjenner den i dag. Men likevel er dette et interessant fenomen i en medieverden i stor endring. Jeg ser på det som helt naturlig, sier nyhetsredaktøren.

Han er enig i det gründeren Peter Raaum sier om at det er publisisten som har det etiske ansvaret til syvende og sist. Ikke journalistene som legger ut sine saker for salg.
 

- Det er åpenbart. Hvis man skal benytte seg av tjenestene som er på BylineMe, så må publisisten ta visse forhåndsregler før noe blir publisert, sier Bjellaanes.

- Hva tenker du om at de skal inkludere innholdsmarkedsføring i deres tilbud?
- Det tenker jeg er helt naturlig! Det er en måte å finansiere innhold på i dag som fler og fler tyr til, sier han og poengterer at dette er noe av det som skiller deres organisering fra NTB.

 

 

Emneord: