TESTET POSITIVT: Folkefavoritt og Tour de Ski-vinner Therese Johaug kan nå bli utestengt fra det profesjonelle skimiljøet etter at hun testet positivt på Clostebol. FOTO: Art-travel pics

Johaug suspendert i to måneder

Antidoping Norge varsler at Therese Johaug er suspendert i to måneder, og ikke kan delta i konkurranser eller organisert trening før 18.desember.
Onsdag, 19 oktober, 2016 - 12:44

18. oktober fattet påtalenemnda i Antidoping Norge følgende vedtak:

Therese Johaug suspenderes fram til 18.12.2016, eller til tidspunkt for domsavsigelse dersom dette tidspunktet kommer før.

Torsdag 13. oktober ble det offentliggjort at skistjernen hadde testet positivt på clostebol, et prestasjonsfremmende steroid som står på WADAs dopingsliste. Det skal ha vært legen til Johaug, Fredrik S. Bendiksen, som skal ha godkjent bruken av sårsalven Trofodermin. En tårevåt Johaug sto fram om hendelsen på en pressekonferanse sist uke.

-– Therese tar det tungt, selvsagt, men vil forholde seg til vedtaket, sier Johaugs advokat Christian B.Hjort til NRK.

Det er usikkert om fjorårets Tour de Ski-vinner i det hele tatt får konkurrert før årets utgave går av stabelen i Val Müstair 31. desember. Dermed kan hun i verste fall gå glipp av nødvendig trening i forkant.

 

Emneord: