GODT OPPMØTE: Kunstglade tilskuere møtte opp for å få med seg studentenes utstilling. Foto: Martine Fimland Lysgård

Frie tøyler på Westerdals-utstilling

Denne uka var det utstilling i regi av studentene på bachelorstudiet for grafisk design ved Westerdals.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 14:19

Med emnet visuell fordypning i sentrum har sisteårstudentene ved studiet siden august jobbet fra research til ferdige installasjoner. Gjennom hele prosjektet har studentene stått fritt til å uttrykke seg. Mandag 15. oktober åpnet de dørene til en tredagers utstilling på campus Fjerdingen, med utstillinger tilknyttet alt fra Findings til food trucks. 

Stod fritt til å velge

– Vi fikk valget mellom å bli tildelt et tema av lærerne og å komme opp med vårt eget. Det eneste som var bestemt var at det skulle presenteres visuelt, forteller en av arrangørene, Tilde Sofie Garmager.


FOKUS PÅ AVHENGIGHET: Med ordet “Scroll” retter Naug fokus mot samfunnets sosiale medier-avhengighet. Foto: Aleksander Naug

På utstillingen kunne man finne en rekke problemstillinger presentert via ulike kanaler, blant annet print, lyd og animasjon. Garmager gikk derimot for en samlet nettside for food trucks.

– Jeg kan hverken kode eller animere, og jeg visste at jeg måtte lære meg en av delene for å oppnå det jeg ville. Det endte med at jeg bestemte meg for å animere en nettside uten å bruke koding, noe som gjorde at jeg satt et par dager og bare prøvde meg frem, sier Garmager til Journalen.

Aktuelt tema

Studenten Aleksander Naug valgte å gå for en holdningskampanje for den fiksjonelle organisasjonen Scroll Swipe Tap Foundation.

- Organisasjonen fokuserer på teknologiavhengihet, noe jeg forsøkte å få frem gjennom bruk av plakater og adsheler, forteller Naug. Han forklarer til Journalen at han valgte ordet Scroll på installasjonen som et pek til samfunnets avhengighet av sosiale medier.

Støtte fra lærerne

I tillegg til å skulle produsere egne ting til utstillingen, lå mye av ansvaret rundt gjennomføringen av arrangementet på Garmagers skuldre. Hun innrømmer at mye av tiden gikk til research og planlegging av utstillingen, og at det derfor var en relativt hard innspurt mot slutten.

– Vi fikk heldigvis god oppfølging fra lærerne underveis, og hadde veiledning en til to ganger i uken under hele prosessen. De aller fleste endte dessuten opp med en helt annen installasjon enn de planla fra starten. Det var mange nivåer vi måtte gjennom før vi kom frem til sluttproduktet, sier hun.

Les også i Journalen.