I denne rundkjøringen startet dramatikken mellom bilisten og mopedistene. Foto: GoogleMaps

Passasjer i bil sparket mann av moped

En mann fra Sarpsborg ble i februar dømt i Fredrikstad Tingrett for å ha sparket en mopedist av sykkelen, etter en het konfrontasjon på fylkesvei 109.
Onsdag, 6 mars, 2019 - 11:40

Fredriksstad Blad melder at to menn i en bil tok opp jakten på to mopedister etter at de ble tvunget til å bråbremse i en rundkjøring på fylkesvei 109 i Fredrikstad. I retten forklarte den ene mopedisten at føreren så skal ha kjørt opp på hans venstre side, mens en passasjer i bilen forsøkte å slå etter han. Føreren av bilen hevdet at det var mopedistene som kjørte uaktsomt, og at de forsøkte å slå etter speilet på bilen hans. 

Et vitne støtter derimot oppunder mopedistenes forklaring. Vitnet, som befant seg i en annen bil, tok videoopptak av hendelsen. Opptaket ble senere ble brukt som bevis i retten.

Filmen viser hvordan den ene mopedisten legger seg bak tiltalte og viser ham fingeren. Deretter stopper bilisten på tvers av de to kjørefeltene. Både sjåføren og passasjeren løper ut av bilen, og passasjeren sparker til mopeden slik at den velter, og føreren faller av. 

Mannen ble i retten dømt til å betale en bot på 10.000 kroner, samt 5.267 kroner i erstatning til mopedisten. 

 

Emneord: