Julius ble forgiftet med narkotika

Den folkekjære sjimpansen skal ha vært inn i psykoselignende tilstand, melder NRK.
Tirsdag, 5 mars, 2019 - 11:09

Den gamle sjimpansen Julius på 39 år i Dyreparken ble alvorlig syk i vinterferien. Apen oppførte seg unormalt, og skal blant annet ha bitt seg selv til blods i armen. NRK rapporterer at tilstanden han var i ble beskrevet som psykoselignende.

Blod- og urinprøver viste etter hvert at det var narkotika i blodet hans. Dette melder VG i dag. Dyreparken forteller at det skal være kastet inn en flaske på området sjimpansen holder til, og de regner med at han har drukket av denne. 

– Dette kunne ha gått mye verre, og det kunne like godt ha tatt livet av Julius. Vi er sjokkert, sier veterinær Rolf-Arne Ølberg til NRK. 

Forholdet er nå anmeldt til politiet. 

Emneord: