Justisminister Tor Mikkel Wara mottar stadig trusler. Arkivfoto: Journalen

Nytt trusselbrev til justisministeren

Ministeren har tidligere fått boligen sin nedtagget og søppelkassen påtent. Tyder ikke på økt trusselnivå, melder politiet.
Mandag, 4 mars, 2019 - 12:29

Lørdag ettermiddag meldte Oslo-politiet at de hadde rykket ut til justisminister Tor Mikkel Waras hjem. Årsaken var funn av en konvolutt som inneholdt verbale trusler mot statsråden. Operasjonen ble avsluttet i løpet av kvelden.

– Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er et økt trusselnivå, uttalte operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til Aftenposten rundt klokken 19.20 lørdag.

Dette er fjerde gang på få måneder at justisministeren blir utsatt for trusler. 5 desember i fjor ble bilen og boligen tagget ned. 17 januar i år ble søppelkassen utenfor hjemmet påtent, og 13 februar ble det funnet brennbar væske under ministerens bil. PST melder til Aftenposten at de ikke utelukker at hendelsene står i sammenheng.