Oslo er landets dyreste by å bo i. Gode sparetips kan komme godt med i studenthverdagen. Foto: Silje Haugen Myrseth.

OsloMet-studentenes beste sparetips

Vi har fått en ekstra måned med studiestøtte i året. Likevel sliter mange studenter med dårlig råd.
Onsdag, 27 mars, 2019 - 13:52

Norske studenter får utbetalt 8118,75 kroner i månden med fult studielån og stipend. Ifølge en undersøkelse utført aFinans.no i 2018, får studenter i gjennomsnitt 60 prosent av sine midler fra studiestøtten. 25 prosent av midlene kommer fra arbeid, og 10 prosent av midlene sine får de fra familien. 

Oslo dyrest i landet

I følge Statistisk sentralbyrå (SSB) var gjennomsnittlig måndlig leie i Oslo og Bærum kommune 11 240 kroner i 2018. En gennomsnittlig mobilregning ligger på rundt 350 kroner månden, og månedskorttet til Ruter for studenter koster 450 kroner. Det er med andre ord dyrt å være student i Oslo.

Hør OsloMets-studentenes gode sparetips her: