Søksmål mot NRK etter oppsigelse

Oslo Tingrett skal den kommende uken ta stilling til om oppsigelsen av NRK-grafiker var tariffstridig.
Mandag, 4 mars, 2019 - 14:18

Et søksmål mot NRK for ugyldig oppsigelse starter i dag i Oslo Tingrett. NRK saksøkes av grafikeren Simona Halle (54), som i fjor ble sagt opp etter 16 år i jobben. Saken har tidligere vært oppe i Arbeidsretten, der Norsk Journalistlag (NJ) førte saken på vegne av Halle og den tidligere Migrapolis-profilen Rajan Chelliah. NJ tapte da saken mot NRK.

Ifølge Journalisten handler saken juridisk sett om NRKs varslede nedbemanning i 2017, og hvorvidt selskapet hadde rett til å begrense utvalgskretsen, altså det stedet hvor bemanningsreduksjonen skal tas ut, til NRK Østlandsendingen.

Til Journalisten uttalte daværende tillitsvalgt for NRK-journalistene, Richard Aube, at NRK dermed snevret inn antallet journalister de kunne velge å si opp. Arbeidsretten kom derimot enstemming frem til at NRK ikke hadde handlet i strid med tariffavtalen.