Mennene ble anholdt i underkant av én time før to ble bortvist fra området. FOTO: My Sofie Lie Høgenhaug

Tre menn anholdt i Schweigaards gate

En ung mann ble lagt i håndjern etter mistanke om kriminell aktivitet onsdag ettermiddag.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 17:05

Politiet overrasket tre unge menn som var i ferd med å gjennomføre en tilsynelatende dophandel i gaten bak Schweigaards gate.

De tre unge mennene prøvde å løpe fra stedet, da politiet kom kjørende inn fra Schweigaards gate ved Grønnlandsleiret. En av mennene snublet og mistet både telefon og annet som raskt ble konfiskert.

Barn i nærområdet

Maya Jones som har et kunstatelier i Schweeigaards gate mener det er et problem at narkotikasalg skjer åpenlyst i området. 

- Jeg ønsker å be dem hvertfall holde seg unna på onsdager da det er små barn her.

I byggene ved siden av der dopsalget foregikk er det aktiviteter for barn og unge ned i barneskolealder. Politiet forteller til Journalen at de patruljerer området hver eneste dag. 

Løslatt

Litt før klokken 17 var de tre mennene samlet for avhør og ransakelse. De ble alle anholdt en time før to av dem ble bortvist fra området. Sistemann ble satt i håndjern og ble tatt med i bilen for videre avhør på politistasjonen. Politiet vil ikke gå i detaljer om hendelsen, men opplyser at mannen til slutt ble løslatt. De vil heller ikke informere om hvorfor han ble satt i håndjern, men forteller at det ikke vil bli opprettet sak mot vedkommende. 


Mannen som er avbildet ble tatt med for videre avhør før han ble løslatt senere på kvelden. FOTO: My Sofie Lie Høgenhaug