Oslo Skaperfestival trakk til seg publikum i alle aldre. Foto: Lukas Kristiansen

Her blandes teknologi og kreativitet

Fredag og lørdag var det duket for Oslo Skaperfestival på Deichmanske Hovedbibliotek.
Mandag, 14 oktober, 2019 - 16:54

Oslo Skaperfestival arrangeres av Deichman hovedbibliotek, Oslo vitensenter ved Norsk teknisk musem og Norway Makers. Festivalen er der sted hvor teknologi, kunst og vitenskap forenes. I år var det fjerde året det ble arrangert. 

Oslos største makerspace

Bitraf trakk til seg store mengder med publikum med et spill de hadde bygd som het Mashbox. Bitraf er et av mange makerspace i Oslo og er byens største. På deres stand i helga hadde de utstilling på flere prosjekter som medlemmer har laget. 

Gøy med teknologi

Hackheim Mackerspace var en av standsene under helgas festival. De er et hackerspace og makerspace hvor teknologiinteresserte samles for å lage, sosialisere, lære og lære bort. På standen var det rigget med mange forskjellige moduler. En av disse var en skjerm med et forvrengt live-bilde. Hackheim Makerspace forklarte at dette var en videosyntesizer som manipulerer video og generer feedback som skaper lyd.