Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.

Betaler tilbake dobbel lønn

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen beholder likevel etterlønnen.
Onsdag, 26 februar, 2020 - 15:49

Etter at det ble kjent at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) mottok etterlønn for sitt ordførerverv, samtidig som han satt som statssekretær med full lønn, har det også kommet frem at han har mottatt godtgjørelse for et verv i sin hjemkommune. Sivertsen har sittet som folkevalgt i det nye fylkestinget for Troms og Finnmark. Likevel har det ikke vært et eneste møte som har funnet sted i perioden han har mottatt godtgjørelser.

Tilbakebetaling

Sivertsen har tidligere gått ut og sagt at han vil betale tilbake pengene han har fått utbetalt for ordførervervet. Nå har han også kontaktet Troms og Finnmark fylkeskommune for å tilbakebetale honoraret han har mottatt for sitt verv der, melder VG.

Summene det er snakk om er på henholdsvis 52 438 kroner i en periode fra oktober 2019 til februar 2020 for fylkestingsvervet, i tillegg til i overkant av 120 000 kroner for ordfører-etterlønnen.

Ulovlig

Det var Sivertsen selv som søkte om etterlønnen for ordførerjobben, men dette er i strid med kommuneloven fordi den ikke ble avkortet mot annen inntekt. Hendelsen har ført til at Sivertsen har blitt anmeldt av Rød Ungdom.

- Det er en frustrasjon mange føler på. Politikerne følger ikke reglene de selv lager. En statsråd som har jukset til seg 120 000 kroner, penger som tilhører skattebetalerne… Jeg har ikke ord. Begeret er fullt, sier Drevland Lund til Dagbladet.

Emneord: