Hvert år blir flere tusen studenter stående i boligkø. Foto: Haydarali Nawrozi

Bygger flere studentboliger

Det har lenge vært stort behov for studentboliger. Endelig kan flere studenter få seg bolig.
Onsdag, 22 mars, 2023 - 15:02

– Å sørge for at det finnes god tilgang på trygge og rimelige boliger for studenter er noe av det viktigste vi gjør for studentøkonomien.

645 millioner kroner er bevilget til 1650 nye studentboliger. Det skriver forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding, melder Khrono.

I følge Khrono har regjeringen valgt å prioritere støtte til byggeprosjekter som kan startes om kort tid.

– Vi må få opp tempoet på byggingen av studentboliger, og på sikt er målet 3000 nye hybler i året. I fjor økte vi rammen for hvor mye hver hybelenhet kan koste, og det har hatt effekt. Jeg synes studentsamskipnadene har vært gode til å planla, sier Ola Borten Moe.

Jubel blant studenter

Leder i Norsk student organisasjon, Maika Marie Godal Dam tar støtten med glede. Hun kommer likevel med en oppfordring til studentsamskipnadene og regjeringen, forteller Khrono.

– Vi er glade, og krevde i høst at samskipnadene og regjeringen gikk sammen om å få satt spadene i jorda, med mål om å realisere 3000 nye studentboliger i året, skriver Dam i en e-post til Khrono.

– Vi har samtidig en klar forventning til at studentsamskipnadene og regjeringen nå holder på dette ambisjonsnivået, skriver Dam.

Emneord: