– Utrolig bra å være meg

Marit Larsen er den yngste noensinne som har fått Norsk Artistforbunds ærespris.
Tirsdag, 27 oktober, 2009 - 13:24


Kulturminister Anniken Huitfeldt overrakte æresprisen tirsdag formiddag. Larsen får æresprisen for sin solokarriere og for å bidra til at norsk musikk er blitt en eksportvare, sa kulturmisteren. Huitfeldt er selv en fan av Marit Larsen

– Jeg hører en del på henne selv, og er veldig imponert. Det er jo bare etablerte artister som har fått denne prisen tidligere, så jeg synes det er veldig spennende med Marit Larsen.

Verdens beste jobb

Marit Larsen synes det var veldig stas å få en pris for det å være artist. Hun sier at også artister kan ha vanlige dager hvor man føler seg umotivert, og har vanskelig for å lage sanger. Hun har derfor bestemt seg for å sette prisen på pianoet, til inspirasjon:

– Det går an å bli sliten selv om man har verdens beste jobb. Men akkurat nå er det utrolig bra å være meg.

I godt selskap

Æresprisen gis hvert år til en artist som har oppnådd noe spesielt. Tidligere prisvinnere har blant annet vært  Bjørn Eidsvaag, Åge Alexandersen og Nora Brockstedt. Sistnevnte var også til stede for å hylle Larsen under utdelingen i dag.

–  Nora! Jeg synes det er fantastisk hyggelig at du er her, roper Larsen fra scenen før hun begynner å spille Don’t save me.

 Denne låten lå til sammen 24 uker på VG-lista i 2008 og 2009.

Smarte låter

Også vokalist i Hellbillies, Aslag Haugen var på plass med kjærsten sin og trampet ivrig takten til Larsens sanger.

– Marit Larsen er en veldig verdig vinner. Jeg har stor sans for låtskrivingen hennes. Hun skriver smarte låter.

Tags: