Jul i Blåfjell klar for lerretet

- Mye mer action enn i TV-serien.
Onsdag, 11 november, 2009 - 14:12


Jul i Blåfjell har gått som NRKs julekalender i flere år, og nå skal Blåfjell-universet ta form på lerretet i kinofilmen “Julenatt i Blåfjell”. Filmen har premiere fredag.

De to hovedrolleinnehaverne Ane Viola Andreassen Semb (14) og Johan Tinus Austad Lindgren (15) spiller Prinsesse Fjellrose og Dreng Dronningsønn. De mener det er mye mer action og spenning i den premiereklare spillefilmen enn i TV-serien.

- Dette er noe helt annet. Alt er større, og musikken og spesialeffektene er kjempekule. Blåfjellet, som i serien var laget av tøy, er nå i gips og ser mye mer ekte ut, sier Johan alias Dreng.

Hovedrolleinnehaverne mener filmversjonen er mye mer actionpreget enn serien. Foto: Sandrew Metronome

-Blåfjell rocker

Handlingen i Julenatt i Blåfjell utspiller seg hundre år før handlingen i TV-serien. Prinsesse Fjellrose er engstelig for å forlate fjellet, men blir nødt til å trosse frykten når faren hennes Fjellkongen blir syk. Ute av fjellet møter hun rødnissegutten Dreng.

- Sammen må de redde verden, forteller Johan.

De unge skuespillerne elsket TV-serien da de var små.

- Blåfjell rocker. Jeg gleda meg alltid til julekalenderen og kunne alle sangene, sier Johan.

- Det var så spennende at de bodde i et fjell og at de måtte rekke å komme seg inn før det ble mørkt, mener Ane Viola.

De synes det er morsomt å spille i et univers som er så kjent for folk. Noe av det vanskeligste synes de var leve seg inn i scener der de spilte foran en “green screen”, der omgivelsene legges inn digitalt i etterkant. Ane Viola spiller rollen som Dronning Fjellrose som ung. Hun var nervøs for å tolke den kjente karakteren fra serien.

- Før vi begynte å spille inn filmen, følte jeg et stort press på å spille veldig bra. Jeg var redd for at alle skulle bli skuffa. Men jeg tror det har gått bra, sier hun.


- Filmen står godt på egenhånd, sier regissørene Katarina Launing og Roar Uthaug. Foto: Sandrew Metronome

Står på egenhånd

Regissørene Katarina Launing og Roar Uthaug hadde ikke sett TV-serien før de fikk i oppdrag å regissere filmen. De mener Julenatt i Blåfjell kan sees både av de som er kjent med Blåfjell fra før, og de som aldri har sett serien.

- Dette er en storslått eventyrfilm som står av seg selv, sier Launing.

Carina Jørgensen i Sandrew Metronome sier at de håper filmen blir større en Knerten, som foreløpig er blitt sett av 250 000 kinogjengere.

- Jeg tror dette blir en film som mange vil se for å komme i julestemning, sier hun.

Jonas og Ane Viola er spente foran premieren. De bryr seg mer om hva publikum synes enn hvilke terningkast de får av filmanmelderne.

- Noen av vennene våre har allerede sett filmen, og de liker den godt.

I tillegg til at filmen lar folk komme i julestemning, håper de unge skuespillerne at publikum kan lære noe av å se den.

 

- Filmen handler om vennskap mellom de røde og de blå nissene. Budskapet er at hvis du aldri er redd, kan du heller ikke være modig, sier Ane Viola.

- Og så handler den om at man ikke må stjele, legger Johan til.

 

Tags: