Bremnesbrødre fikk Prøysenprisen

Ola og Lars Bremnes ble æret med Prøysenprisen 2009 for sin innsats innen norsk visesang.
Torsdag, 21 januar, 2010 - 13:38


Prisen gis for fremragende innsats innenfor musikk, visekunst eller diktning innenfor sjangre som forbindes med Prøysen.

– Dette er en høy utmerkelse å få, sa Lars Bremnes under prisutdelingen, mens applausen jallet i foajeen til Oslo Nye Teater.

95 uker på norsktoppen

Brødrene framførte ”Å kunne æ skrive” og ”Mi pia. Din gutt” for forsamlingen. Sistnevnte vise lå på norsktoppen i rekordlange 95 uker.

Hør brødrenes visesang etter prisutdelingen

– Mottagelsen av musikken er ikke alltid et resultat av innsatsen. “Mi pia. Din gutt” ble til på kort tid i motsetning til andre viser som kan ta flere år. Vi får ikke alltid lønn for strevet, sa Ola Bremnes.

I godt selskap

Juryen la vekt på ”brødrenes nysgjerrighet og formidlerglede som får drømmer til å klinge nystemte og friske”. Temaer som kommer til uttrykk gjennom musikken deres er temaer som nærhet, avstand, kjærlighet, vennskap, tro og tvil.

Ola og Lars er ikke de første i familien til å få Prøysenprisen. Søsteren Kari Bremnes fikk prisen i 1998. Prøysenprisen har blitt delt ut siden 1974, til blant andre Lillebjørn Nilsen, Geirr Lystrup, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus. De siste årene er det NOPA og Libris som er ansvarlige for prisutdelingen.

Den andre av Alf Prøysens hederspriser, Teskjekjerring-prisen, gikk til barnebokforfatter Maria Parr.

Tags: