Mørk, rå og raspete release

Tirsdag kveld kan du få en smakebit av Haddy N'Jies nye plate.
Tirsdag, 19 januar, 2010 - 13:44


25. januar slipper Haddy N’Jie sitt nye album World of the free, hos Universal/TrustMe Records. Tirsdag kveld kan du høre albumets 11 låter i Parkteatret, på Grünerløkka i Oslo. Her holder hun platas første pre-releasekonsert.

– Dette er den mest gjennomarbeidede plata jeg har laget. Den har fått veldig mange lag, altså er det mange detaljer i musikken, sier N’Jie.

Klokken åtte braker det løs for N’Jies komposisjoner, som beskrives med en mørk, rå og raspete vokal. Dørene åpner syv. Det er 18 års aldersgrense og koster 100 kroner.

Lytt til musikken hennes på MySpace.

Inspirert av norsk natur

Haddy N’Jie har to kritikerroste plateutgivelser bak seg. I 2005 kom debutalbumet White lies, før plata Welcome Home i 2007. Sistnevnte fikk terningkast seks i Bergens Tidende og ble blant annet beskrevet som en “bunnsolid oppfølger til debutplaten”.

Plata er skrevet av N’Jie når hun har vært på turné i Norge. Spesielt var det besøkene i Finnmark og Møre- og Romsdal som inspirerte henne.

– Jeg har tatt med meg diktafon, og skrevet mye av musikken ute, forklarer det unge musikktalentet.

Plata ble spilt inn i et studio, dypt inn i skogen i Sverige.

– Jeg føler meg veldig trygg på at det vi leverer er solid, sier Haddy N’Jie.

Mer om Haddy N’Jie på Wikipedia.

Trygg på å levere

N’Jie, som også er låtskribent, forfatter og journalist, mener at tid er det som skiller den nye plata fra tidligere skiver. Før ble de fleste låtene spilt inn live og ikke i studio.

Da hun kom ut med den første plata, var hun overveldet. Mye skulle falle på plass, på én gang. Den andre gangen hadde ikke bandet fått en ordentlig produsent.

– Det er ikke før den tredje plata at ting begynner å falle på plass, og det føler jeg virkelig det har gjort med denne plata, sier N’Jie.

Etter kveldens pre-release vil plata bli vurdert av en rekke anmeldere.

– Det er alltid ubehagelig å få anmeldelser. Men nå føler jeg meg veldig trygg på at det vi leverer er solid. Da trenger du ikke bekreftelse fra andre, fastslår Haddy N’Jie.

Se også Haddy N’Jie fangruppe på Facebook.


Journalen oppdaterer saken fra konserten i kveld.

Tags: