Parr vant enda en pris

Teskjekjerring-prisen ble gitt til en fornøyd barnebokforfatter, Maria Parr (29) for bøkene Vaffelhjerte og Tonje Glimmerdal.
Torsdag, 21 januar, 2010 - 15:30


Visene til Prøysen har betydd mye for Maria Parr

– Det er overveldende og utrolig kjekt å vinne Teskjekjerring-prisen.

Med fortellingene sine ønsker hun å lage ”hull i tilværelsen som unger kan krype inn i.” , slik konfransier Hilde Hummelvoll siterte Parr på prisutdelingen.

Skriving med fartsøkning

Maria Parr har alltid likt å skrive, og begynte på boka Vaffelhjerte da hun var 14 år. Etter 10 år ble boka utgitt. Parr har sagt om seg selv at hun er “Norges tregeste forfatter”. Den andre boka tok 5 år.

– Med den akselerasjonen bruker du to og et halvt år på din tredje bok? spurte Hilde Hummelvoll henne under utdelingen, til latter fra salen.

Prisvinneren leste et utdrag fra Tonje Glimmerdalen på prisutdelingen. Hør henne lese her.

Bøker blir TV og lyd

På kort tid har de to barnebøkene gjort seg bemerket. I 2009 vant Maria Parr Brageprisen for Tonje Glimmerdal, og har også vunnet Nynorsk barnelitteraturpris.

I morgen begynner Parr med lydbokinnspillingen av sin andre bok. Den første boka har allerede kommet ut som lydbok. NRK skal lage TV-serie av boka Vaffelhjerte, og innspillinga starter om et år, vinteren 2011.

Til barn og unge som har lyst til å skrive, har Maria Parr to råd:

– Skriv mye, og tør å vise det til noen.

Tøff hovedperson

“Fart og selvtillit” er mottoet til Tonje, som ligner en blanding av Emil, Ronja og Pippi. Hun er eneste barnet i bygda, og har derfor 74 år gamle Gunvald som bestevenn. Miljøet i bøkene minner om traktene der Maria selv har vokst opp, nemlig Vanylven i Møre og Romsdal.

 

 

 

 

 

 

Tags: