Se opp for Spring Awakening

29. januar kommer våren til Oslo Nye Teater.
Torsdag, 21 januar, 2010 - 13:17


For første gang i Norge presenteres musikalversjonen av det kontroversielle stykket “Vårløsning” som den tyske dramatikeren Frank Wedekind skrev i 1891. Selve stykket ble spilt på Oslo Nye Teater i 1976, men aldri vist i Norge.

Både nye og kjente

Blant skuespillerne medvirker blant annet Lena Kristin Ellingsen fra “Himmelblå” og Sofie Bjerktvedt fra realityserien “Grease”. Adil, kjent fra TV Norges “Dansefeber” og fjorårets suksess-musikal “Jungelboken”, har dessuten en sentral rolle.

I følge Oslo Nye Teaters hjemmesider er også en rekke nye, unge skuespillere med på laget.

De siste ukene har musikalen vært mye promotert rundt om i Oslo. Utenfor Oslo City har det for eksempel blitt spilt reklamefilmer for musikalen, og teamet har opprettet en egen blogg. Mye innsats må til for å få oppmerksomhet rundt en musikal som aldri har vært spilt i Norge.

 


Se smakebiter av oppsetningen.

 

Regissør Kjersti Horn ser frem til premieren neste fredag. Foto: Miriam Øyna

- Ikke så glad i musikaler

Reggisør Kjersti Horn er musikalens overhode. Personlig er hun ikke så glad i musikaler, men har allikevel begitt seg ut på Spring Awakening

– Jeg har aldri laget noen musikal før, så dette kan bli spennende.

Kjersti Horn har lang regissørerfaring, men oppsetningen av Spring Awakening på Oslo Nye Teater er både ny for henne og skuespillerne.

– Vi begynte med auditions for ett år siden, og mange av de vi valgte ut er veldig ferske. Én av skuespillerne kommer rett fra videregående skole, sier Horn til Journalen.

Teatersjef ved Oslo Nye, Catrine Telle, forteller at de ønsket å gjøre noe nytt.

– Vi har spilt alle klassikerne, så nå var det på tide å se i teaterlandskapet etter noe nytt.

Men Kjersti Horn tror det kan være en utfordring å få publikum til å se en musikal som aldri har vært satt opp i Norge før.

– Folk liker å gå på det de kjenner fra før, så det er modig av teateret å satse på dette prosjektet.

 

 

 

Tags: