Stolt kulturminister åpnet by:Larm

For et fullstappet lokale åpnet kulturministeren årets by:Larm torsdag formiddag. Huitfeldt påpekte stolt at 2009 går inn i historien som et av de beste årene i norsk musikk.
Torsdag, 18 februar, 2010 - 15:28


Hør kulturministeren fortelle hvilke konserter hun skal gå på her.

 

Under det første by:Larm i 1998 var et av temaene: Finnes det talenter i Norge? 11 år etter ser kulturministeren et seminarprogram som vitner om en musikkbransje som strutter av selvtillit. Hun er ikke i tvil om at det finnes talenter i Norge.

- Det unike med by:Larm er at arrangementet har vært med på å løfte norsk musikk til nye høyder. Arrangementet har en 50 prosent økning av utenlandske gjester og norske artister dekker 40 prosent av markedet, sa Huitfeldt.

Tett program

Huitfeldt fortalte at hun nå har et tettere program som kulturminister enn det hun hadde som barneminister. Men måtte inrømme at det tette programmet ikke er av den negative sorten.

- Da jeg var på regjeringskonferanse for noen dager siden så jeg hvordan de andre statsrådene tittet ned i dokumentene sine. Selv var jeg mest opptatt av å legge en slagplan for hvordan jeg skulle klare å få med meg flest mulig av konsertene under by:Larm. Det er et privilegium, smilte Huitfeldt.

Det var fullstappet under åpningen av by:Larm torsdag formiddag. Foto: Sindre T. Lønnes

Tags: