Det norske teatret frir til ungdommen

Henger på Facebook og selger billetter til kinopris.
Tirsdag, 23 mars, 2010 - 12:58


– Det er jo studentpriser mange steder, men jeg merker godt hvis det forsvinner 200 kroner fra stipendet mitt en måned. 85 kroner merker jeg ikke så godt, sier 20-åringen Katrine Vabog.

Den selvutnevnte teatergeeken liker godt at Det norske teatret har lansert Ungdomskortet, som gir unge mellom 16 og 25 år muligheten til å kjøpe teaterbilletter til 85 kroner, eller ”kinopris”, som teatret selv kaller det. Kortet kan brukes på forestillinger på utvalgte datoer ved teatret.

Hard konkurranse

– Vi konkurrerer med konserter og kino. Vi vil vekke teaterinteressen blant unge og gi dem en mulighet til å komme til teatret, sier Agnes Kroepelien ved Det norske teatret.

Og de unge ser ut til å bli sjarmert. Siden lanseringen i januar har over 600 stykker skaffet seg Ungdomskortet.

– Responsen har vært voldsom og overraskende. Vi har et mål om å få 1000 stykker med ungdomskortet i løpet av det første året, og allerede har vi 600, sier Kroepelien.

Hun tror at den gode responsen har sammenheng med at Det norske teatret bruker Facebook aktivt for å promotere seg selv. Der legges det ut intervjuer med skuespillerne og bilder og filmsnutter fra teaterprøvene. Mange unge roser teatret på nettsiden.

”Syns det er veldig bra at dere legger ut videor, bilder, konkurranser osv på face :D Fortsett med det! ”, skriver en på en av sidene til Det norske teatret.

Så Jesus Christ fem ganger

Katrine Vabog likte forestillingen Jesus Christ Superstar så godt at hun så den fem ganger.

– Jeg satt forskjellige steder i salen hver gang. En gang på andre rad, og en annen gang helt bakerst. Da fikk jeg alle perspektivene på stykket.

Med ungdomskortet fikk hun også møte skuespillerne Hank von Helvete og Frank Kjosås og stille dem spørsmål om forestillingen. Det ga henne stjerner i øynene.

Hør hvordan hun opplevde det her!


Kathrine fikk stjerner i øynene da hun fikk prate med Frank Kjosås, her som Judas i Jesus Christ Superstar. Foto: Fredrik Arff, Det norske teatret

 

Prøvd ut før

Det norske teatret har prøvd ut et tilbud for unge tidligere, men denne gangen ønsket de å tilby noe mer enn bare en lav pris, forteller Kroepelien. Etter noen forestillinger får de unge derfor møte skuespillerne bak scenen.

– Etter hvert vil vi også gi de unge omvisninger og la dem møte teatervitere. Vi vil at teaterbesøkene skal være sosiale, forteller Kroepelien.

Framtidas teatergjengere

Kroepelien legger ikke skjul på at teatret også har egeninteresse av å gi unge et godt tilbud.

- Publikumsgruppa vår blir eldre og eldre. Derfor må vi bygge et nytt publikum, og de unge er framtidas teatergjengere, sier Kroepelien.

Katrine mener Ungdomskortet vil trekke flere unge til teatret.

– Etter min mening er det de høye prisene som gjør at ungdom ikke går på teater. Ungdomskortet gir billige billetter og gjør teatret mer tilgjengelig for ungdom, sier hun.

 

Tags: