Tom Egeland vinner Rivertonprisen

Norges Dan Brown vinner prisen for fjorårets beste krimbok
Mandag, 15 mars, 2010 - 13:13


Tom Egeland jobbet som journalist før han i 1988 debuterte med grøsseren Stien mot fortiden. Siden har han utgitt åtte bøker hvor samtlige har blitt oversatt til 20 språk. I dag jobber han som fulltidsforfatter.

Publikumsgjennombruddet kom med Sirkelens Ende  i 2001. Da dem amerikanske forfatteren Dan Brown utga Da Vinci-koden i 2003, påpekte flere norske anmeldere og lesere at den hadde store tematiske likhetstrekk med Egelands bok. Selv avviste Egeland alle antydninger om plagiat.

Hovedpersonen i Sirkelens Ende er Bjarne Beltø, en albino arkeolog på jakt etter en dypere forståelse av Jesus og kristendommen. Han dukker opp igjen i Lucifers Evangelium, denne gang med et årtusengammelt manuskript i hånden. Drap, forfølgelser og kidnappinger leder ham til et 4500 år gammelt mysterium som setter spørsmålstegn ved hele vår forestilling om sivilisasjonens opphav.

 

 

Tags: