En psykedelisk heksegryte

Oslo-bandet Pirate Love slipper nytt album på nyåret. Vokalist David Dajani mener det er på tide å riste liv i musikk-Norge igjen
Fredag, 29 oktober, 2010 - 12:58


Dette skjer nesten tre år etter lanseringen av deres første skive ”Black Vodoun Space Blues”. I mellomtiden har bandet jobbet med nye låter, og også flørtet med et samarbeid med The Strokes-produsent Gordon Raphael. Gitarist Milton von Krogh sa vedrørende deres første album at “folk kan føle ubehag” når de hører på det”.

Hvordan er det med oppfølgeren?

­­­- Det blir veldig pop – bare baklengs. Den nye skiva er en psykedelisk heksegryte. Vi har beholdt råskapen, men blandet den med ”sea, sex and sun”, som Serge Gainsbourg en gang sang. Om det blir ubehag? Det spørs, forklarer David.

 

“Det nye Turboneger”

Den forrige skiva høstet kjempekritikker her til lands, men fikk også gode tilbakemeldinger i blant annet USA. Anmeldelser som ”dette høres ut som utsølt øl, tenåringsangst og skitten 60-talls rock i en svett kjeller”, dekket kanskje livsstilen til bandet like mye som det dekket albumet.

Musikkjournalist Håkon Moslet beskrev den gang bandet som ”det nye Turboneger”, noe de mildt sagt ikke satt stor pris på.

 

David Dajani er vokalist i garage-punk-rock-bandet Pirate Love. Foto: Pia Bekkhus

-For lite rått talent og alt for mye bergensdialekt

Siden sist har de også gjennomført tre Europaturneer og to USA-turneer. De opptrådte blant annet på den høyt ansette musikkfestivalen SXSW i Austin, Texas. Nå kan det virke som om det er på tide å ta med musikken hjem igjen.

- Den gjengse oppfatning er at norsk pop aldri har vært bedre. Jeg synes det blir altfor mye ”klappe seg sjøl på skuldra”-mentalitet, altfor lite rått talent og altfor mye bergensdialekt. Hva er egentlig greia med at alle nå skal synge på norsk?

Dagbladet hevdet for en stund siden at bandet sa de skulle ”knuse norsk indierock”. David påpeker derimot at det aldri ble sagt.

- Men det betyr ikke at vi ikke holder sorte messer og ritualer for å fremskynde deres uunngåelige død og nederlag.

 

Ga The Strokes-produsenten sparken

Hva som skjedde med det beryktede samarbeidet med The Strokes-produsenten? Det ble ifølge David en kort affære.

- Gordon Raphael kom, duppa av og dro, for å si det sånn. Vi måtte gi ham sparken, og nå produserer vi låtene selv, i vårt eget studio.

Det nye albumet kommer i februar og 27. november fremfører Pirate Love mye av det nye materialet på Garage i Oslo. Dette blir den første konserten i hovedstaden på to år.

Tags: