Julekonsert for omsorgssvikt

I november arrangeres veldedighetskonserten "Lys i mørket" i Gamle Logen, til inntekt for Kirkens Bymisjons arbeid med barn og unge i Oslo sentrum.
Mandag, 25 oktober, 2010 - 15:22


Konserten arrangeres nå for 22 år på rad, denne gangen med Engelbert Humperdincks opera “Hans og Grete” og tradisjonelle julesanger på programmet. Konserten har over årene bragt inn nærmere 10 milioner korner til Kirkens Bymisjonsarbeid.

- I år har vi samlet mange av Norges beste sangere, blant annet sangere fra den Norske Operaen, og håper dette vekker folks interesse, sier arrangør Finn Røgenæs som har jobbet med konserten helt siden starten.

Ikke juleopera

Tidligere har arrangørene satt opp opreaer med juletema, men i år falt valget på operaen “Hans og Grete”.

- Vi har valgt nettop denne operaen fordi den handler om barn, og hvordan barn tenker og handler. I tillegg forteller den oss om omsorgssvikt, og hvor vanskelig det er for de barna som utsettes for det. Og det er jo derfor vi gjør dette for å hjelpe de barna som Kirkens Bymisjon jobber med, forteller Kunstneriskansvarlig Liv-Ragnhild Sømme Torneberg.

Operaen skal fremføres på norsk, og solistene er profesjonelle sangere. Blant dem er Thor Inge Falch, Tuva Weidenborg Hongve og Ingvild Storhaug.

- Det er gøy å få være med på noe som dette. Det er ikke så ofte vi sangere blir spurt om slike ting, sier Tuva Weidenborg Hongve som spiller Grete.

Er en viktig bidragsyter

Tidligere har pengene gått til jobbing med prostituerte og narkomane, men fra i fjor av ble det besluttet at disse pengene skulle brukes til å hjelpe barn og unge som har blitt utsatt for omsorgssvikt.

- Jeg håper operaen og resten av musikken kan få publikum til å reflektere over sine egne forhold, og bli inspirert til å bli enda flinkere ovenfor sine kjære, avslutter Liv-Ragnhild Sømme Torneberg.

 

 

Tags: