Moddi til utlandet

Pål Moddi Knutsen reiser på turné med den australske duoen Angus og Julia Stone. Det kunne han ikke gjort uten a-ha-millionen.
Tirsdag, 26 oktober, 2010 - 15:52


Pål Moddi Knutsen var en av fire norske musikere som i sommer fikk et stipend på én million kroner av a-ha. I november drar han ut på europaturné for å varme opp for søskenduoen Angus og Julia Stone. Turneen består av 27 konserter fordelt på 33 dager i åtte land. Nesten halvparten av konsertene er allerede utsolgt. Moddi ble headhuntet av Stonesøsknene som hadde hørt på debutalbumet hans, “Floriography”, og ville ha han med på hele turneen sin.

– Jeg gleder meg til å møte Angus og Julia, de må jo være fans, sier Moddi. – Jeg hadde aldri hørt om de før, men de er visst digerstore. Vi skal dele turnébuss, så vi kommer til å bli godt kjent.

Millionhjelp

Moddi brukte ikke lang tid på å bestemme seg da Stone-søsknene inviterte han med på tur. Men uten millionen kunne det blitt vanskelig.

– Dette er vår første ordentlige turné, ikke sånn lappeteppeturnering som vi har gjort til nå, med tre dager på tur og to dager hjemme. Uten millionen måtte jeg reist uten bandet mitt, og det er jeg litt lei av akkurat nå. Det er ganske fint å gjøre akkurat det man har lyst til å gjøre.

Bare i Norge har Moddi og bandet hans spilt rundt 60 konserter i år, og etter europaturneen blir totalen på over hundre til sammen. Planen er at debutplaten ”Floriography” skal lanseres i utlandet i februar neste år.

Sliter med husleia

Utgiftene for å være support på den kommende turneen er større enn inntektene. Men selv om inntekststrømmen ikke er på det som Moddi kaller ”Kurt Nilsen-nivå”, er det ikke snakk om å bruke a-ha-pengene på husleie.

– Jeg har nudler i skapet, men det er fordi jeg liker det. Det er ikke penger i musikk lenger, og det koster masse å reise. Men jeg klarer meg, forsikrer han.

Tags: