Norsk designer får en halv million

Fam Irvoll har fått etableringsstipend fra Innovasjon Norge.
Mandag, 25 oktober, 2010 - 16:22


av Rut Helen Gjævert

Artister som Lady Gaga og Mika står på kundelisten til Fam Irvoll, sammen med norske kjendiser som Samsaya og Charlotte Thorstvedt. Den Oslo-baserte klesdesigneren Fam Irvoll har i løpet av få år bygget seg et navn ved hjelp av kake-hårbøyler og annen tredimensjonal og leken design. Nå får Irvoll drahjelp fra staten til å videreutvikle sine fargerike kolleksjoner. Innovasjon Norge bevilget i forrige uke 500.000 kroner i et etableringsstipend.

Arets skattelister viste at klesdesignerne tjener minst av aktørene i mote-Norge. Magasinredaktørene ligger på topp, med inntekter opptil over to millioner. Fam Irvoll er registrert med en inntekt i fjor på rundt 28.000 kroner.

Etableringsstipendet er det andre stipendet Irvoll mottar i år. I vinter fikk hun tildelt 150.000 kroner, også fra Innovasjon Norge, for å utvikle en egen barnekolleksjon. Barnekolleksjonen fikk gode kritikker under visningen på Oslo Fashion Week i august. Kort tid etter visningen ble hele kolleksjonen stjelt fra Irvolls bil, men nesten alle plaggene kom til rette igjen etter noen uker.

Tags: