Ny bok rett fra levra

Carl I. Hagen lanserer sin nye bok "Klar tale". Der spår han at Jonas Gahr Støre vil bli ny statsminister før valget 2013.
Mandag, 25 oktober, 2010 - 16:03


Carl I. Hagen snakket uten stopp i 40 minutter om si nye bok på lanseringen mandag. Gjennom de 24 kapitlene i boken tar han opp aktuelle politiske emner med et språk som kommer rett fra levra. Carl I. Hagen presiserer at han ikke skriver boka på vegne av Siv Jensen og resten av Fremskrittspartiet.

- Dette er mine meninger og mine synspunkter, sa han til den fremmøtte pressen.

Kinaputter

Høsten 2007 kom hans første bok “Ærlig talt” ut. Den handlet om hans egen oppvekst, hans egne studier og det han beskriver som sitt eventyr med Eli og Fremskrittspartiet. I den nye boken derimot, fremfører han sine politiske synspunkter. Han foklarer at den røde tråden i boken er en rekke politiske sannheter og kontroversielle synspunkter.

- Her vil dere ikke finne noen nye bomber, men en masse små kinaputter, forklarte han.

Med kinaputtene i bokform ønsker Hagen å skape en debatt, som han mener ikke har nådd overflaten enda. I boken ser han også på utfordringene og mulighetene frem mot stortingsvalget i 2013.

Aktuelle emner

Hagen tok for seg ett og ett kapittel. “Ikke la sosialistene drepe velferdsstaten - Leve velferdsstaten” heter det første. Han ønsker at Norge skal ha de beste og billigste velferdstjenestene. Dette skal skje gjennom privatisering mener Hagen.

- Folket skal selv få velge hvilket tilbud de vil benytte seg av, sa Hagen.

Slik mener han at brukerne vil bli mer fornøyd og sykefraværet gå ned.

Han ble mer og mer engasjert utover pressekonferansen, og han refererte ofte til egne erfaringer og opplevelser. Klimahysteriet, innvandringspolitikk og skolepolitikk er andre emner som blir tatt opp i boken.

Spår at Støre tar over statsministerposten

I boken kommer han med meninger om toppolitikernes status i 2013. Han mener at Kristin Halvorsen kommer til å gå av.

- Det er både logisk og smart, sa han.

Han fortsetter med Jens Stoltenberg som han mener kommer til å få større oppdrag, mest sannsynlig utenlands. Jonas Gahr Støre har ifølge Hagen tatt over statsministerstolen før valget.

- Som dere vet: Jeg er frekk og freidig. Det har jeg vært i denne boken også, sa han lurt.

Regjeringssamarbeid

Hagen mener et borgelig regjeringssamarbeidet kan bli en realitet hvis alle gjør en stor innsats, og at alle krefter arbeider for hverandre. Høyre har beveget seg mer og mer mot Fremskrittspartiet de siste 20 årene, men han mener et borgelig samarbeid vil gi størst utfordringer for Fremskrittspartiet. Et mulig samarbeid er avhengig av at begge partier har gjennomslag.

- Vi må ha en åpen dialog, forklarte han. Så må vi ikke si høyt hva vi aksepterer av nederlag.

Han forklarte at partiene må se gradvis mot 2013.

- Mange Høyre-folk mener at jeg er en gal fyr, fortalte han.

Men han presiserer at det er viktig at man ikke må være negativ mot Høyre i pressen. Hvis Høyre kommer med synspunkter Fremskrittspartiet er uenige i behøver vi ikke gå ut med det. Dette er viktig hvis vi skal få til samarbeidet.

- Hva er dine sjanser for å bli Statsminister?

- Da må du spørre Siv, sa han.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: