Skandinavias beste musikkvideo

Tirsdag kveld stakk Torgny Amdam av med prisen for sin "rånervideo" under Bergen International Film Festival (BIFF)
Onsdag, 27 oktober, 2010 - 14:57


Emil Trier regisserte musikkvideoen til elektropop-låta “The Only Game” . Den albumaktuelle artisten og tidligere Amulet-vokalisten har mestret overgangen fra punk til pop. Han forteller at vinnervideoen kjempet i en særdeles sterk gruppe, mot blant annet Mew, Kent, Donkeyboy og Casiokids.

-Mange av de andre videoene er utrolig kule, noe som gjør det ekstra stas å vinne, sier Torgny.

Trilogi

Musikkvideoen til “The Only Game” tar for seg rånerlivet på Notodden. Det er den første videoen i en musikkvideotrilogi, alle regissert av Emil Trier.  Triers andre video for artisten følger russeungdommens elleville feiring. Torgny vil derimot ikke røpe noe særlig om den tredje og siste videoen.

-Den er fremdeles i planleggingsfasen, men jeg kan si at selve trilogien har et overhengende tema: Det unge Norge.

Videoene har fått mange reaksjoner på sitt utforskende blikk på norsk ungdom, noe artisten mener er positivt.

-Det er bra at videoene vekker følelser og får fram litt meninger hos folk!

“Ambisiøs og poetisk”

Juryen selv hadde følgende å si om videoen til låta ”The only game”:

- “Vinnervideoen viser en regissør og en artist som tar musikkvideosjangeren på stort alvor – dette er en ambisiøs og poetisk video, som samtidig er umiddelbart fengende og fascinerende: En musikkvideo man vil se på og lytte til om og om igjen.”

 

 

Tags: