Jack Vreeswijk skal spille med Hank von Helvete

Jack Vreeswijk vokste opp som kjendisbarn, nå kommer "Cornelis", filmen om farens liv.
Torsdag, 11 november, 2010 - 12:01


Jack Vreeswijk har skrevet musikken til filmen “Cornelis”, som har premiere 12. november. Han bidro også i arbeidet med manuset til filmen, og har i tillegg jobbet tett med Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete fra Turboneger. Hans-Erik har hovedrollen i filmen om Cornelis Vreeswijks liv. I februar legger de to ut på turné med Vreeswijks låter.

– Det er ingen andre på hele jordkloden som kunne gjort denne rollen bedre enn Hans Erik, han er helt fantastisk, sier Vreeswijk.

 

Bruker egne erfaringer

– Hvordan har det vært for deg å jobbe med denne filmen?

– Å jobbe med Hans-Erik har vært moro, vi har blitt gode kompiser. Og når det gjelder min far, så har jeg bearbeidet alt det vonde som har skjedd for lenge siden. Han har jo vært død i 23 år. Alt i alt har det vært en herlig reise. Men det var tungt for min mor å se filmen på førpremieren i Sverige.

Vreeswijk mener at det viktigste med filmen er at folk, spesielt i Sverige, forstår hvorfor ting ble som de ble. Han synes filmen lykkes i og med at den tar opp Cornelis skandaler, og hvorfor han hadde tre ekteskap som ikke fungerte, og at det derfor var viktig å ta med hendelser fra sin egen barndom også.

– For å få frem disse sidene måtte jeg bidra med hendelser jeg husker fra min egen barndom, sier Vreeswijk til Journalen.

 

Periodedranker

Cornelis Vreeswijk var først og fremst artist, men ble også kjent for å leve et hardt liv. Pressen hadde flere skandaleoppslag om hans ville festing, fengselsopphold og skattesvindel.

– Det var først som 13-åring jeg fikk vite om Cornelis amfetaminbruk. Og det misbruket var verre enn alkoholen, for han drakk bare periodevis. Men det er også kombinasjonen av stoff og alkohol som gjør at det skjer mye rart, og det gjorde det også, sier Vreeswijk.

 

“Cornelis” har premiere 12. november.

Tags: