Kinodag ga besøksrekord

OSLO: Halv pris og 24 timer kontinuerlig filmvisning lokket over 30.000 besøkende til oslokinoene under Den store kinodagen.
Mandag, 8 november, 2010 - 13:43


Lørdag 6. november kunne man velge og vrake blant hele 183 kinoforestillinger i Oslo. Den store kinodagen bød på halv pris, rekordmange visninger og aktiviteter for store og små, ikke bare i hovedstaden, men landet over.

Kinodagen begynte på Colosseum, hvor nærmere tusen fans fikk et ti timer langt gjensyn med alle de tre Ringenes Herre-filmene. Utover dagen kunne man møte skuespillerne Åsleik Engmark og Adrian Grønnevik Smith fra Knerten-filmene, og Ask van der Hagen og Susanne Boucher fra Keepern til Liverpool. På Gimle introduserte Vibeke Løkkeberg sin egen film Gazas tårer, og for de små var det både ansiktsmaling, tegneverksted og besøk av Mummitrollet.

Blant de 183 forestillingene, var det Trolljegeren som gikk til topps med antall besøkende. Hele 5636 personer så Otto Jespersen jakte på troll i den norske naturen. Bak følger Facebook-filmen The Social Network med 2325 besøkende, og Jackass 3 i 3D med respektable 2191. Til sammen hadde oslokinoene besøksrekord, med hele 30.075 besøkende i løpet av dagen.

 

Tags: