Nå får du vite hva Facebook vet om deg

Nettsamfunnet vil gi brukerne mer kontroll.
Torsdag, 11 november, 2010 - 11:12


Det har lenge vært kjent at Facebook lagrer informasjon om brukerne sine, men nå åpner nettsamfunnet opp for at brukerne selv kan få oversikten over denne informasjonen.

Kun på engelsk

Det var grunnlegger Mark Zuckerberg som onsdag presnterte tjenesten i sin blogg. Zuckerberg skriver at brukerne kan få tilgang til all informasjonen de har lastet samlet i en enkelt nedlasting. Dette inkluderer bilder, meldinger, statusoppdateringer og annen profilinformasjon.

Tjenester fungerer kun for personer som har satt profilspråket til engelsk. Derfor må mange nordmenn endre profilspråket sitt for å få tilgang til menyvalget ”Download your information” som finnes under menyvalget  ”account settings”.

Har testet tjenesten

Den norske teknologibloggen NRK beta har testet tjenesten og forklarer i sitt nyeste blogginnlegg at brukerne vil få tilsendt informasjon som en zip-fil.

– Med fryd og gremmelse kan man gjenoppleve sine første, vaklende steg på vei inn i verdens største nettsamfunn, der begynnelsen kanskje er preget av en litt mer ukritisk holdning til de personvernmessige implikasjonene av å høylytt utmale helgefylla på veggen, skriver NRK beta.

Det tok omlag to timer for journalen å få tilsendt sin profilinformasjon.

Tags: