Trekantdrama foran og bak kamera

I spillefilmen "Hjem til jul" spiller Tomas Norström og Nina Andresen Borud elskere, og publikum får se dem i en heftig sex-scene. På sidelinjen står Jessica Pellegrini, kona i filmen og i virkeligheten.
Torsdag, 11 november, 2010 - 12:26


“Hjem til jul” har premiere i morgen, og det er den kritikerroste regissøren Bent Hamer som står bak. Da sex-scenene skulle spilles inn var kun Hamer og fotograf John Christan Rosenlund til stede i rommet.

– Men da jeg gikk ut av rommet for å få meg noe å drikke så jeg hele crewet stå rundt monitoren. De hadde sett alt, sier Norström til Journalen.

Del av jobben

Norström og Pellegrini spiller mann og kone i filmen, men er også gift i virkeligheten.

– Tomas kom hjem og sa at jeg ikke hadde noe å uroe meg for, alt var veldig teknisk. Jeg tror han og Nina var mer bekymret enn jeg var, ler Pellegrini.

– Vi var veldig enige om at vi ikke ville ha ei flåsete sex-scene. De er det alt for mange av. Vi møttes før innspilling, ble kjent og snakket sammen om hvordan vi ville formidle kjærligheten dem imellom. Sex-scenen er bare en del av jobben, sier Norström.

– Vi blir ikke mindre forelsket eller opphisset selv om vi blir eldre, tvert i mot. Vi blir vel bare ekstra glad for at vi endelig har funnet en. Jeg tror flere kan kjenne seg igjen i dette, sier Borud.

– Jävlar, nu kör vi!

Pellegrini forteller at Borud og Norström hadde sett filmen før henne, men da de skulle se den sammen for første gang var Borud og Norström superstressa.

– Jeg tenkte bare shit, hva er det jeg skal få se? Blir det en sånn “jävlar, nu kör vi” scene? Men jeg syns det ble en utrolig morsom scene, skildret med lyst og glede. Vi vil allikevel ikke at barna våre skal se filmen, selv om de spiller barna våre i “Hjem til jul”, sier Pellegrini.

Skrek etter innspilling

Var det like heftig i virkeligheten som det ser ut på film?

– Nei, det var veldig teknisk. Det heftigste var da vi skulle ta av tapen etter innspilling. Jeg skrek, og kan med hånden på hjertet si at det var min første og siste brazilian wax, forteller Norström.

Han sier videre at det ikke er skuespillerne som skal være kåte. Jobben er å formidle en følelse, ikke føle den selv.

Ærefrykt

Borud og Pellegrini jobber med Hamer for første gang, mens Norström har jobbet med ham i “Salmer fra kjøkkenet”.

– Før innspillingen hadde jeg en ærefrykt overfor Bent. Jeg svettet, var nervøs og livredd for ikke å prestere godt nok. Men nå er jeg bare takknemlig for at han turte å satse på meg. Han er et fantastisk menneske. I tillegg har han en egen evne til å gi skuespilleren rom, som gjør at han får ut det beste fra hver enkelt, sier Borud.

Film for alle

De tre skuespillerne tror mange kan kjenne seg igjen i de forskjellige filmkarakterene, og at filmen passer for mennesker i alle aldre.

– Du skraper litt på utsiden og du får bli med direkte inn i deres liv. I filmen har publikum muligheten til å skape sin egen historie. Alle kan relatere seg til historiene, det er det som er så fantastisk med denne filmen, avslutter Nina.

“Hjem til jul” har premiere 12. november.

 

Tags: