– Fjern QuickTime

Sikkerhetsselskapet Trend Micro oppfordrer Windows-brukere til å avinstallere programmet QuickTime etter oppdateringsstopp fra Apple.
Torsdag, 21 april, 2016 - 11:16


Hvis du er Windows-bruker og fremdeles har QuickTime på PCen din, er det på tide å fjerne programmet. Tidlig forrige uke bekreftet Apple til The Wall Street Journal at de ikke kommer til å fortsette oppdateringene eller støtte til det 11 år gamle Quicktime 7 for Windows.

To kritiske svakheter

Sikkerhetsselskapet Trend Micro publiserte allerede sist uke en advarsel til alle Windowsbrukere under tittelen “Hastemelding: Avinstaller QuickTime til Windows I dag”. Selskapet hadde funnet to kritiske svakheter ved programmet som betegnes som “sårbarhet for ekstern kode.” Enkelt fortalt vil dette si at en person med onde intensjoner kan kjøre egen “kode” gjennom QuickTime som potensielt kan “angripe” uvitende brukere av programmet.

Trend Micro har ikke oppdaget tilfeller der noen har utnyttet sikkerhetshullene, men informerer om at faren er der til man har avinstallert programmet.

Avinstallere programmet:

Selvom man ikke er sikker på om man har programmet kan det være lurt å sjekke PCen med et raskt søk. Et annent tips er å hjelpe besteforeldre, foreldre, barn og andre mindre datakyndige.

Selve avinstalleringen gjør man lett ved å:

1. Klikk på “Start-symbolet” nederst til venstre i hovedmenyen

2. Deretter trykker man på “kontrollpanel”

3. I menyen som åpnes: trykk på “Avinstaller programmer”

4. Finn QuickTime i listen som åpnes, høyreklikk på symbolet og velg “Avinstaller”

Apple har på sine egne sider også lagt ut en veiledning for hvordan å avinstallere QuickTime.

Selvom det er anbefalt å avinstallere QuickTime for Windows, skal sårbarheten ikke gjelde for QuickTime X til OS X, melder Tek.no.

Tags: