Lager 30 døgn lang film

Filmskaper Anders Weberg fra Sverige har sluppet en sju timer lang trailer til filmprosjektet ”Ambiancé”. Spilletiden? 720 timer, eller en hel måned.
Onsdag, 20 april, 2016 - 13:04


Klikker man seg inn på filmens nettside og ser under ”About” (“Om filmen”, journ.anm.), kan man lese at Weberg, etter 20 år som filmskaper, skal avslutte sin lange karriere med denne filmen. Fram til premieren i 2020, kan du få en sju timer lang smakebit i form av filmens trailer, som ligger ute på Vimeo. Neste trailer kommer i 2018, og vil klokke inn på 72 timer.

Filmens premiere, som ruller fra og med nyttårsaften 2020, er eneste gang filmen vil vises. ”Ambiancé” skal synkroniseres og spilles av ett enkelt sted på alle kontinenter. Etter dette skal filmen ødelegges, og aldri vises igjen.

– Det vil alltid bli laget lengre filmer, men dette vil være den lengste filmen som ikke finnes, uttaler Weberg på nettstedet for filmen.

Moderne kunstretninger har lenge hatt en fascinasjon med ødeleggelse. Det anerkjente house-kollektivet i K Foundation brant opp en hel million pund i sedler i 1994 – cirka ti millioner norske kroner – tilsvarende hele kunstgruppas oppsamlede formue.

Tags: