Ronja Therese står i inngangen ved departementet med budskapet skrevet på håndflaten. Foto: Tuva Sørum

På innsiden av Extinction Rebellion

Extinction Rebellion (XR) gjennomfører aksjonsuke. XR Ung skal på tirsdag inn i Olje- og energidepartementet, og nekter å flytte seg før Equinor trekker seg ut fra Argentina, eller før de aksjonerende blir arrestert.
Onsdag, 5 oktober, 2022 - 14:30

Extinction Rebellion (XR) er en aktivist-gruppe som gjennomfører en rekke forskjellige typer aksjoner for å skape oppmerksomhet rundt klimakrisen, ofte ved bruk av sivil ulydighet. Vi følger XR under aksjonsuken deres, og blir med dem inn i Olje- og energidepartementet. Der gir de beskjed om at de ikke vil flytte seg før Equnior trekker seg ut av Argentina. Vi følger Jonas Kittelsen og Cornelia Reichmann under aksjonen, hvor målet er å bli arrestert. 

Emneord: