Studentlaget OSI spiller mot videregåendelaget Katarumpeldunk på Voldsløkka. Foto: Rowene Wingstad

Fantasi-sporten som ble virkelig

Enkelte driver med en sport mange ikke vet finnes.
Tirsdag, 4 oktober, 2022 - 15:20

Rumpeldunk er en sport fra J.K. Rowlings Harry Potter bøker hvor spillerne flyr på sopelimer og ballene beveger seg av ved hjelp av magi. Selv om det da virker umulig å drive med sporten utenfor Harry Potter universet finnes det flere lag i Oslo. 

Det første rumpeldunk-laget ble opprettet i Trondheim på NTNU for litt over 10 år siden. Amund Kulsrud Storruste sin søster var en av de som satte igang sporten i Norge. Storruste ble så interessert i sporten at han tok den med seg hjem til Oslo. Nå er han trener for OSI studentlag. 

Norge har et landslag som per dags dato ligger som fjerde beste i Europa. Mathilde Verne har prøvespilt flere ganger, men ikke kommet seg på laget. Hun har drevet med rumpeldunk i fire år, og er i dag spiller og kaptein på studentlaget OSI. 

 

 

Emneord: