Bilder, partiturer, brev, video og lyd opptak er noen av det publikum for se i denne utrolig utstillingen. Foto: Diego Muñoz-Zamora

Et liv med jazz

Randi Hultin var en menneskelig bro mellom den nasjonale jazzscene og den internasjonale jazzscene.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 14:12

På Nasjonalbiblioteket er det nå mulig å se samlingen etter Randi Hultin, blant annet noen av de 30 tusen bildene som døtrene til Randi Hultin leverte til Nasjonalbiblioteket. Men samlingen er mer enn det. Brev, video og lyd opptak, gjestebøker og andre dokumenter.

Komponister som John Coltrane, Count Basie, Sonny Rollings og Stant Getz delte vanlig liv, tanker og jam sessions sammen med noen av de store i den norske jazzscenen som Jan Garbarek, Karin Krog og Radka Toneff. Noe som gjorde at Randis tomannsbolig på Østkanten i Oslo ble en sentral del av det internasjonale jazz miljøet og for den nasjonale jazzscenen.

Utstillingen er gratis og kommer til å være åpen til cirka midten av februar 2023.