Grønn Ungdom og Rød Ungdom mener at helsetilbudet i Norge ikke er godt nok. Foto: Serina Thorsen.

Kraftig økning av kjønnssykdommer

Hva er årsaken til de høye smitteallene i Norge? Dette blir diskutert i dagens radiosending.
Onsdag, 17 januar, 2024 - 13:47

– 1 av 4 gutter under 25 år i Oslo har klamydia til en hver tid, sier lege Simon Ertzeid. 

I dagens radiosending diskuteres de høye smittetallene med helsesykepleier Camilla Rørtveit. Videre i sendingen snakker Grønn Ungdom og Rød Ungdom om hvilke tiltak som kan få ned smittetallene, og hva aldersgrensen på helsestasjoner bør være. Reporter Julie Fornasari besøker også helsestasjonen for å vise hvordan man tester seg. Elever fra OsloMet forteller hvordan de ville ha formulert en melding til tidligere sexpartner dersom de skulle ha testet positivt for en kjønnsykdom. 

 

Emneord: